Om att prata

Datumet: 2008-02-13 Tiden: 09:37:14

Varför ska människor ha så svårt att prata med varandra? Liksom vad är grejen?

Jag tror att detta är bland de största problemen i alla förhållande, vänskap som kärleksrelation, att människor inte pratar med varande. Och med prata menar jag inte "hej hur mår du" utan "vad kan vi göra åt detta problem". Varför förväntar sig människor att alla ska veta vad de blir irriterade för, eller var deras gräns går?

Föreställ dig en kompisrelation. Du är skitförbannad för att din kompis inte ringde när hon skulle, men när hon väl ringer så säger du inget om det. Vad händer oftast i denna situation? Jo, man samlar på sig ilska från alla gånger man har känt sig felbehandlad och sen en vacker dag så får man utbrott på vännen i fråga, och får det att verka som att det är vännens fel, för hon borde ha fattat.
Enligt mig så är detta ormiligt. Alla människor lever och uppfattar saker på olika sätt, så man kan inte förvänta sig att den andre ska kunna veta vad som gör en själv förbannad. Självklart finns det oskrivna regler om vad som faktiskt är okej, men gällande vissa saker så finns det inte det, och det är dessa som man måste prata om!

Det är inte så svårt att säga, den där gången då hon/han glömde att ringa, att man faktiskt blev sårad. Säger man det så har ändå den andre personen möjlighet att förändra sig till nästa gång, för nu vet den. Säger man dock inget, så har den andre ingen aning.

Det är inte så hemskt att faktiskt vara rak och ärlig om sina känslor. Det blir inte så blottande som man i början kanske tror. Det handlar bara om en vanlig konversation mellan två människor, värre än så är det inte.

Så nästa gång någon behandlar dig på ett sätt du inte kan acceptera, prata om det istället för att sura i din ensamhet. Det kommer gynna både dig och er relation!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0